De Alleweder A4

De Alleweder is een historisch ontstane naam van alle aluminium driewielers met stroomlijn. Alleweder staat voor rijden in al het weer. In totaal zijn er bijna 750 stuks van gemaakt. Alligt is al 15 jaar de producent van de Alleweder. De A4 is nog steeds de best verkochte alleweder en de enigste die nog in productie is. Ga hier naar de bouwpakket pagina.

Alleweder A4 film ter ere van de productie van de 250ste Alligt Alleweder

 

 

Negen hoofdversies zijn:

A1        de Bart Verhees alu. Alleweder
A2        de Flevobike alu. Alleweder
A3        de  Alligt alu Alleweder met 26” achterwiel
A4        de Alligt alu Alleweder met 20” achterwiel
A5        de verkleinde A4, niet meer geproduceerd.
A6        de Alligt Alleweder A4 met kunststof huid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alligt noemt zijn Alleweders, “Alleweder A4” of Alleweder 6”

De Alleweders zijn unieke 365 dagen-fietsen.

De Alleweder is een veelzijdige fiets waarmee ook bij kou en gladheid goed gereden kan worden. De vormgeving is uniek en arodynamisch. Alleweders zijn gemaakt van computergestuurde aluminium gefreesde delen en zijn zeer degelijk.

De Alleweder een stuk sneller dan de rechtopfiets en ook nog sneller dan een gemiddelde (bijv. de Huricane van Challenge) ligfiets. Een persoon tot 195 cm met normaal postuur past in elk geval in een Alleweder A4.

Wij geven garantie tot 50.000 km of 5 jaar

Wij geven garantie tot 50.000 km of  5 jaar. (tot de grens die het eerste is bereikt.) De garantie geldt niet voor de slijtende delen zoals o.a. het matje de wielen, de veerpoten, de ketting-geleiding en de lagers. Elke 10.000 km. is een grote beurt wenselijk. Tot 50.000 km zijn alle andere noodzakelijke herstelkosten om uw Alleweder op de weg te houden voor rekening van Alligt mits u de Alleweder naar Alligt komt brengen en weer ophalen.

Eind 2019 zullen we stoppen met het produseren van het Alleweder A4 bouwpakket. Dus iedereen die het nog altijd had willen doen! doe het nu. Levertijd is door de vele aanvragen een beetje opgelopen. Tussen de 2 en 3 maanden. Er heeft zich iemand gemeld die Alleweder A4 zou willen overnemen. We zullen u hiervan op de hoogte houden. Tot het zover is gaan we er in elk geval nog een jaartje mee door.

We stoppen ermee, omdat het niet meer binnen onze bedrijfs activiteiten past. We verwachten ons over een paar jaar nog uitsluitend bezig te houden met het ontwikkelen en produceren van lichtgewicht vervoersmiddelen onderdelen.

 

 

De vormgeving is uniek

 

Uitvoering

Gewicht 34 kg
250 x 81 x 95 cm (LBH)
Voor mensen van 170 tot 195cm
Met geen achterwiel of 14 versnellings Rohloff naaf of 9 speed cassette.

De achtervork is 135mm breed, waardoor nagenoeg elke naaf in de achtervork past.


Met eenvoudige voorlamp en achterlamp
50.000 km of 5 jaar garantie (aan fabriek)

Hier een pdf van een blog van een zelfbouwer:

http://rad-franz.net/Seitendatein/HPV-Seite/PDFs/A4_Bau_V1.pdf

 

 

home