Alleweder A9 bouwpakket Bosch 25 km/u handleiding

1 okt 2013

Bosch motor

Dit deel bestaat uit de Bosch 25 km/h motor, 288 Wh 36V acuc, intuvia display.

Een op maat gefreesde adaptor om de motor op een koker 40*40 te monteren.

155 mm cranken met 30 mm breedte en 60 tanden tandwiel met vaste beschermrand met aandraaimoer.

Bevestigingset om de accu laag in de neus te monteren.

De hangbeugel en ondersteuning aan de orginele slede maken. Het buisje kan een beetje gebogen worden om mooi pas te maken met de bodem. Dit buisje wordt laten aan de bodem gekit.

Dan zetten we de kabel er aan.

Zo komt hij later in de fiets te zitten. Hangend aan de koker en steunend op de bodem.

Zo komt de accu goed vast te zitten in de meest lage positie en is er ook nog redelijk makkelijk uit te halen. Deze positie, samen met de motor bij het trapstel draagt bij aan een goede stabiliteit in bochten.

Het slotje wat u ziet is afgeslepen, zodat hij niet permanent vast kan raken, terwijl je hem daar niet meer los kunt maken. De mensen die gewicht willen sparen weten wat ze er mee kunnen.

Dit is de sensor die aan de voorveerpoot vast gezet moet worden om de snelheid van de fiets te meten. Den kabel moet met het extra stukje kabel verlengt worden.

Even de motor vast maken. Dit deel kan later in zijn geheel in de fiets worden geplaatst.

Tandwiel er op zetten en vastzetten met linksdraaiende moer. Bij gebrek aan een goede sleutel kun je hem vastkloppen met hamer en schroevendraaier.

Cranken 155 mm link en rechts. De cranken en het tandwiel frezen we zelf.

Twee displays gemaakt voor een rond stuur op een plaatje schroeven, zodat het vast en logisch komt te zitten in een velomobiel.

Hier zie je de gaten waar de stekkers in kunnen. Het kan geen kwaat om dat een keer te oefenen als je het goed kunt zien. En dus ook kun zien hoe je ze weer los kunt halen. Na wat oefenen mogen ze weer los.

Er kan nog een afschermkap omheen. In een velomobie heeft hij nauwelijks funktie, dus misschien maar weglaten.

 

 

 

home