Ligfiets onderdelen van Alligt

De onderstaande produkten zijn voor zowel consumenten als producenten te koop. Tekeningen van onze spuitgiet onderdelen kunt u hier vinden. In de prijslijst kunt u de prijzen vinden. De produkten zijn ook via dealers en producenten te koop. Ook bijvoorbeeld via de webshop van www.dutchbikebits.com, die een groot deel van ons asortiment heeft.

 

 

Kunststof 20" (406-27) fietswiel (meer info over het wiel)

We hebben een hele apparte websit voor alle kunststof en hybride (kunststof binnenzijde en aluminium velg) wielen gemaakt. cargobike-wheels.com. Hier alleen het stukje over ons Velomobielwiel. Van Nylon spuitgegoten wiel met 60 % glasvezel. Het velgbed is 27 mm breed en derhalve niet geschikt voor smalle banden. Wij gebruiken altijd de Schwalbe Maraton Plus (47*406) band hierop.

fietswiel alligt

Sterke aluminum kettingwielen met vaste beschermrand, platte kettingwielen en beschermranden

ketting wielenDe kettingwielen met vaste beschermrand zijn uit een massieve aluminium (AA 6082) plaat gefreesd.

 

 

We hebben ook tandwielen met 5 gaten op een steekcirkel van 60 mm (past op Bafang middenmotor) en 110 mm. Van 52 tanden tot 80 tanden. Zie hier voor het Bafang asortiment.


kettingwiel met vaste randDe afwerking van de kettingwielen zijn zilver- en zwart geanodiseerd.

De kettingwielen met 130 BCC en vaste rand zijn er in de volgende maten: (aantal tanden)

39
43
46
49
52
57
60
65
70
75
80

De kettingwielen met 110 en 60 mm BCC en vaste rand zijn er in de volgende maten: (aantal tanden)


52
57
60
65
70
75
80

 

Alligt inovatief kettingwiel met twee beschermranden

Een nieuw produkt, spuitgegoten uit een kunststof met 35 % glasvezel.

70 T kettingwiel

Alligt Ligfiets zitje

zitje velomobielHet spuitgegoten zitje van PA6 met 40 % glasvezel. Het gewicht is 1350 gram. We verkopen ook het zitje van Podbike

zitje ligfiets

 

Ligfiets kettingrollen

Alligt kettingwielen

Alligt heeft inmiddels een ruim asortiment kettingrollen. Zie hier voor uitgebreide informatie. Ze zijn er met kunststof draagranden of tanden en met aluminium en stalen tanden. 50, 64, 68, 84 en 100 mm. Voor de 100 mm rol hebben we ook een paar varianten voor 10 mm assen. De rest is allemaal voor 8 mm as. Eén 50 mm rol heeft een 6 mm asgat.

Trapstel

trapstel alligt

trapstel velomobielAlligt heeft een trapashouder voor koker 40 * 40 mm met afgeronde hoeken. Dit is een uniek stukje spuitgietwerk in kunststof met een hoog percentage glasvezels en zeer licht in gewicht. Lichter dan de alumunium variant. Op de trapashouder past makkelijk een derailleursteun op, of iets anders. We hebben er een van 68mm en 52 mm breed.

Er zijn derailleursteunen voor diverse hoeken. Bijvoorbeeld een hoek van 5, 40, 50 en 55 graden. Om deze hoek kan hij ruim 10 graden naar voren of achteren gedraaid worden. De prop kan in vier standen verdraaid worden.

De trapashouder past op een koker 40,0 * 40,0 mm met afgeronde hoeken. Er is ook een versie die op een gelakte koker 40 * 40 kan. De maat daarvan is 40,6 * 40,6 met afgeronde hoeken.

trapstel AlligtDe trapashouder wordt geleverd exclusief de trapas. Aanbevolen wordt om een trapas vast te zetten met kunststof bussen met BSA (1.37 * 24) draad en daar een druppel borglijm op te doen. Hij is van boven of van onder te monteren en heeft twee paar klemmen van aluminium met RVS bouten.

Een set klemmen (4 aluminium delen met 4 M6 rvs bouten) weegt 86 gr. We hebben ook een stet van kunststof klemmen die net weer wat lichter zijn. Wat beschouwende woorden over gebroken aluminium klemmen van colega's zie hier. Even naar beneden scrollen.


SA buitenkabelstopSA kabelstop Alligt

Ook een eigen produkt van Alligt. Een glasvezel versterkt kunstof buitenkabelstop die speciaal gemaakt is voor de remarm van de Sturmey Archer 70 en 90 mm trommelrem. Alleen voor producenten te koop.

Accu-koffer Alligt

De koffer is gemaakt van zwarte spuitgegoten kunststof.

accu-koffer alligtaccu koffer Alligt

L*B*H 360 * 95 * 75 mm inw.

 

home